Wypiekany z tradycją, pasją i sercem
Chleb z łopaty z chrupiącą skórką to ulubieniec klientów Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”. Produkt uzyskał certyfikat Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej.

Chleb pszenno-żytni na zakwasie wypiekany jest wyłącznie z naturalnych produktów. Tajemnicą jego unikalnego smaku jest specjalna, ściśle strzeżona receptura. Pieczywo w większości powstaje z surowców regionalnych. Chleb z łopaty wytwarzany jest w 100% przez piekarzy-rzemieślników.
Chleb firmowy w 2013 roku zdobył certyfikat „Doceń polskie” i otrzymał tytuł „Top Produktu”. - Chleb z łopaty jest naszą wizytówką. Znany jest nie tylko w powiecie pszczyńskim, ale także w dużej części Śląska - informuje Tatiana Gronkiewicz, współwłaścicielka firmy Cukiernia-Piekarnia „u Brzęczka”.
Tworzymy wypieki z tradycją, pasją i sercem - to hasło firmy rodzinnej Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”, która powstała w 1971 w Orzeszu, a w 1986 roku przeniosła się do nowej siedziby w Pszczynie. Od samego początku właściciele stawiali na jakość swoich wyrobów. Kolejne pokolenie rozwija tradycję i inwestycje w nowe lokale handlowe.
Chleb z łopaty można zakupić w piekarniach w Pszczynie, Woli, Pawłowicach, Bielsku-Białej, Czechowicach-Dziedzicach, Ustroniu, Tychach i Kozach oraz lokalnych sklepach ogólnospożywczych.
Wprowadzenie: Biuro Rzecznika Prasowego