Promują lokalne produkty wśród kuracjuszy goczałkowickiego uzdrowiska
Gablota wypełniona lokalnymi produktami wyróżnionymi certyfikatem Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej stanęła w Uzdrowisku w Goczałkowicach-Zdroju.

Wyeksponowano w niej goczałkowicką solankę i borowinę, miody odmianowe oraz z dodatkiem suszonych kwiatów i ziół z Pasieki św. Ambrożego, mydła konopne firmy BeEco oraz czepidło wykonane przez Bożenę Rokitę.
W gablocie umieszczono też katalog z produktami Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej. - Kuracjusze mogą poznać bliżej rodzinę produktów certyfikowanych lokalnym znakiem jakości oraz zakupić niektóre wyroby - informuje goczałkowickie uzdrowisko.
To dopiero początek. Jak zapowiada wicestarosta Damian Cieszewski w przyszłym roku pojawią się nowe imprezy, np. Wielkanocny Jarmark Świąteczny oraz częstsze, cykliczne wydarzenia, podczas których producenci będą oferować swoje produkty. W 2023 roku zostaną także uruchomione punkty sprzedażowe z markowymi produktami.
Wprowadzenie: Biuro Rzecznika Prasowego